CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi; Sansür Yasası ile ilgili konuştu

23.06.2022

SANSÜRE, YASAKLARA BASKILARA KARŞI; ÖZGÜRLÜK VE ADALETTEN YANAYIZ!

40 maddelik teklif ile AKP iktidarının uzun süredir yasaklama ve engelleme peşinde olduğu internet medyasına, dijital yayıncılığa, sosyal medya paylaşımlarına ağır yaptırımlar, yasaklar, hapis cezasına varan ceza tehditleri getiriliyor. TÜİK rakamlarını makyajlayan, enflasyon verilerini saklayan, gerçeklerle yüzleşmekten korkan, ülke sorunlarına çözüm üretemeyen ve sorunları çözmek yerine görmezden gelen siyasal iktidar, çıkarmaya çalıştığı ‘Sansür Yasası’ ile bir yandan halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayarak gerçekleri gizlemeyi; diğer yandan kendisi gibi düşünmeyenleri korkutmayı ve baskılamayı amaçlıyor.

Tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki; sadece basın kurumunu değil, toplumsal muhalefetin tamamını sindirmeyi amaçlayan bu teşebbüsler asla amacına ulaşamayacak. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle yedi düvele meydan okuyan bu millet; baskının dozunu giderek arttıran siyasal iktidara karşı; direncin ne kadar kuvvetli, dayanışmanın ne kadar büyük ve umudun ne kadar diri olduğunu gösterecektir. Kendisine ve haksızlığa uğrayan herkese karşı yapılan zulmün hesabını sandıkta soracak ve ilk seçimde pusulaya basacağı mühürle ülkenin bu karanlık dönemine son noktayı koyacaktır.

CHP ADANA İL BAŞKANI

MEHMET ÇELEBİ