CHP Lideri Kılıçdaroğlu Uludere’de: “Bu Olayı Aydınlatacağıma Dair Söz Vermek İçin Buraya Geldim”

04.08.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Uludere Katliamında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Ölenler geri gelmeyecek ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, huzuru ve barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Değerli basın mensupları, 28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek ben bunun farkındayım, hepimiz de biliyoruz zaten. Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla hala ve hala yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, toplumda barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.

Teşekkür ederim değerli arkadaşlar.

Soru- Sayın Kılıçdaroğlu, KPSS sınavı iptal edildi. Değerlendirmeniz nedir?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Ben boşuna Milli Eğitim Bakanlığının kapısına gitmedim, boşuna oraya dayanmadım, boşuna oraya gidip de hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için buranın da mutlaka bir şekliyle adalet dağıtması gerektiğini söylemedim. Sözlüde hakları yenilenler vardı, sınavlarda hakları yenilenleri de gördük. Çürüyen bir yapı var ve bu çürüyen yapıyı düzeltmek zorundayız. Burada adaleti nasıl sağlıyorsak, KPSS sınavına girip hakkı yenen bütün o evlatlarımızın da hakkını, hukukunu savunmak zorundayız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bakın ben buradan Roboski’den söz veriyorum, bütün millete söz veriyorum KPSS sınavına girip hakkı elinden alınan o gencecik, pırıl pırıl evlatlarımızın umutla sınavın iyi geçtiğini veya kötü geçtiğini düşünen evlatlarımızın da hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Biz Türkiye’de adalet içinde yaşamak zorundayız. Adalet bu ülkeye gelirse huzur gelir. Milli Eğitim Bakanlığı, saraydan tutun en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Liyakat yok, ahlak yok, her şey bir anlamda bitmiş vaziyette. Ama hepsini düzelteceğiz. Söz verdim bir daha söz veriyorum, adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.

Teşekkür ederim.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ULUDERE’DE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının ardından, eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, salı günü mayın patlaması sonucu şehit olan Güvenlik Korucusu Kerem Mehmetoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak baş sağlığı diledi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ULUDERE’DE - 2