İSTANBUL İL BAŞKANI CANAN KAFTANCIOĞLU'NA HAKSIZ, HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE VERİLEN CEZALARIN ONANMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

14.05.2022

İl Başkanımız Mehmet Çelebi, İstanbul İl Başkanı "Canan Kaftancıoğlu'na haksız, hukuksuz bir şekilde tamamen siyasi nedenlerle verilen mahkeme kararlarını protesto etmek için, Sayın Murat Karayalçın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, konuğumuz Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, STK Temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve tüm Örgütümüzün katılımları ile Basın açıklaması gerçekleştirdi

ADANA ÖRGÜTÜ VE TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİ OLARAK İSTANBUL İL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ !!

BU KARAR DEMOKRATİK SİYASETE VURULAN BİR DARBEDİR. KARARI SADECE CANAN KAFTANCIOĞLUNA VERİLMİŞ BİR CEZA OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ. KARARIN HEDEFİNDE DEMOKRASİYE, DEMOKRATİK SİYASETE İNANAN TÜM SİYASİ PARTİLER VE TOPLUMSAL MUHALEFET VARDIR. BU YÜZDEN BUGÜN BU KARARA EN YÜKSEK SESLE KARŞI ÇIKIYORUZ. YARGI SOPASININ MUHALEFETİ SUSTURMAK VE BASKILAMAK İÇİN İKTİDAR ERKİ TARAFINDAN KULLANILMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ VE BU BASKILARA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ. BU CEZALAR, YASAKLAR VE BASKILAR ÜZERİNDEN SİYASİ BİR KAZANÇ ELDE ETMEYE ÇALIŞANLARIN HESAPLARINI, HALKIMIZIN DA DESTEĞİ İLE SANDIKTA BOZACAĞIZ. DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİM KAZANAMAYACAĞINI ANLAYAN, SEÇİMDE UĞRAYACAĞI HEZİMETTEN KORKAN, VATANDAŞIN HİÇBİR SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETEMEYEN TÜKENMİŞ BİR İKTİDARIN, GÜCÜ KAYBETMEMEK İÇİN YAPTIĞI SON ÇIRPINIŞLARA TANIKLIK EDİYORUZ.

AHİM KARARLARINI GÖRMEZDEN GELEN SÖZDE BAĞIMSIZ YARGI!

DÜN GEZİ DAVASI, BUGÜN KAFTANCIOĞLU KARARI İLE NASIL SİYASALLAŞTIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR. GÖRÜNEN O Kİ YAKIN ZAMANDA YAPILAN ADALET BAKANI DEĞİŞİKLİĞİ İLE, SİYASETİN YARGI ÜZERİNDEKİ VESAYETİNİ ARTTIRMAK HEDEFLENMİŞTİR.

TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YARGIYA GÜVENİNİ KAYBETMİŞ DURUMDA. 20 YILLIK AKP İKTİDARININ EN FAZLA HASAR VERDİĞİ KURUM YARGIDIR VE BU YÜZDEN SADECE SİYASETTE DEĞİL HER ALANDA HAKSIZ HUKUKSUZ KARARLARLA KARŞILAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ.

HALKIMIZ ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN! BU ADALETSİZLİKLERE, YASAKLARA, BASKILARA VE KORKU DÜZENİNE HEP BİRLİKTE SON VERECEĞİZ. FİKİRLERİN ÖZGÜRCE İFADE EDİLEBİLDİĞİ, ELEŞTİRİLERİN HOŞGÖRÜYLE KARŞILANDIĞI, DEMOKRATİK HAKLARIN RAHATÇA KULLANILDIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ. BIRAKIN ONLAR YASAKLARDAN, BASKIDAN, SİYASALLAŞMIŞ YARGIDAN MEDET UMSUNLAR; BİZLER UMUDU, SEVGİYİ VE BARIŞI ÖRGÜTLEYECEĞİZ!

YAPILACAK OLAN İLK SEÇİMDE BU ADALETSİZ DÜZENE SON VERECEĞİZ!

İSTANBUL İL BAŞKANIMIZA ADANA ÖRGÜTÜMÜZ VE TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİ ADINA SEVGİLERİMİZİ, DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI İLETİYORUZ.

CANAN YÜREKLİDİR! CANAN CESURDUR! CANAN BİZİMDİR!

CHP ADANA İL BAŞKANI

MEHMET ÇELEBİ