100 YILDIR AŞKLA, ATATÜRK’ÜN İZİNDE ADANA

29.10.2023

chp,adana,29ekim,cumhuriyet bayramı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100, Yılı dolayısıyla Dr. Anıl Tanburoğlu başkanlığında bir dizi etkinlik düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Parkı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk koyup ardından ‘Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ tertipledi. On binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş gövde gösterisine dönüştü.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen çelenk sunma etkinliğine Adana milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP ilçe başkanları, il yönetimi, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra partililer ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, il başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu’nun konuşmasıyla son buldu. Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, Uğur Mumcu Bulvarı’nda Ozan Doğulu Ve Melek Mosso’nun muhteşem performansıyla son buldu. Adanalılar sevinç ve gururla Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşadı.

OTURDUĞUNUZ KOLTUKLAR CUMHURİYET SAYESİNDEDİR

Atatürk’ün evlatları olarak Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen Dr. Anıl Tanburoğlu, “29 Ekim 1923 saat 20’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Yaşasın Cumhuriyet” nidalarıyla başlayan bu yolculuk, ilk yüzyılını tamamlıyor. Bugün burada anıta çelen sunma töreni için buradayız ama yaklaşık 10 gündür konserlerle, yürüyüşlerle, panellerle ve etkinliklerle Cumhuriyeti anıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz. Başta Adana Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin önderliğinde Cumhuriyet etkinlikleri yapıyoruz. Bugün buradan çıktıktan sonra akşam meşaleli kortej yürüyüşü, ardından Ozan Doğulu ve Melek Mosso konserine coşkulu şekilde katılacağız. Fakat siyasal iktidar Gazze’deki durumu bahane ederek bizim için vazgeçilmez bayram olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, resepsiyonlarını ve bütün etkinlikleri belediyeleri nezdinde gösterişsiz, heyecansız ve yasak savmacı bir zihniyetle iptal ediyorlar. Bu yaşananlar siyasal buhranın bir göstergesidir. Bizler bugün Gazze değilsek, çocuklarımızın başına bomba yağacak endişesi taşımıyorsak, eşlerimiz yarın ölecek olgusuyla yaşamıyorsa ve Gazze olmamamızı Cumhuriyete ve Cumhuriyet Bayramına borçluyuz. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbesinde bir cümleyle Cumhuriyet kelimesinin geçmesinin, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadığı günler yaşıyoruz. Bunların hepsi hafızamızda yer etmiştir. Anmadıkları Cumhuriyet, diyanet işleri başkanına, başkanlık koltuğu verendir. Anmadıkları Cumhuriyet, kadının toplumsal yaşamdaki eşitlik mücadelesinin, çocuklarımızın gelecek mücadelesinin, Türkiye’nin çağdaşlaşma ve modernleşme projesinin adıdır” diye konuştu.

CUMHURİYETİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

“Beni övme sözlerini bırakın, gelecek için neler yapacaksınız onlardan bahsedin” diyen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettar olduklarını belirten Tanburoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cumhuriyetin birinci yüzyılını tamamladık, bizim çok büyük bir sorumluluğumuz var. İkinci yüzyılın ilk gününde gelecek yüzyılda Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırma ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının saraydan aldığı iktidarı millete verdiği bir dönemden, iktidarı milletten alıp saraya verenlere karşı bir iktidar sözümüz var. O yüzden bugün Cumhuriyeti coşkuyla kutlayacağız, yarın AKP iktidarına karşı önce yerelde sonra genelde bütün mücadelemizi vereceğiz. Yolumuz açık olsun, Cumhuriyetimiz var olsun, yaşasın Cumhuriyet.”