‘’Filistin topraklarına ve halkına karşı yapılan saldırılar kabul edilemez’’

18.10.2023

21.Yüzyılda tüm dünyanın gözü önünde İsrail tarafından Filistin topraklarına uygulanan ablukayı ve Filistin halkına yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz.

Kadınların, çocukların, masum sivillerin katledilmesi; hastanelerin bombalanması insanlığa karşı işlenen suçlardır. Savaş halinde bile kabul edilmesi mümkün olmayan, tümüyle Filistin halkına karşı soykırımı amaçlayan uluslararası hukuka aykırı olan bu katliamlara karşı dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşları, tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz. Bugün akıl ve vicdan sahibi herkes gibi, İsrail halkının da büyük çoğunluğunun reddettiği, gözyaşı döktüğü, yüreklerinin kanadığı bir süreci yaşıyoruz. İsrail devleti planlı bir soykırım harekatı yürütmektedir. Bu katliamların sorumluları işledikleri insanlık ve savaş suçlarından ötürü mutlaka yargılanmalıdır.

CHP olarak sivilleri hedef alan tüm saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.