VATANDAŞLAR AÇLIK VE YOKSULUKLA MÜCADELE EDİYOR

02.11.2023

VATANDAŞLAR AÇLIK VE YOKSULUKLA MÜCADELE EDİYOR

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), geçtiğimiz dün Ekim 2023'e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu’da Türk-İş’in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


MUTFAKTA YANGIN BÜYÜYOR

TÜRK-İŞ Sendikasının araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcama tutarı 13 bin 684 liraya yükseldiğini belirten İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, “Asgari ücretle çalışan yurttaşlarımız ve 14 milyonu bulan emekli, açlık sınırının altında bir aylığa mahkûm edildi. Hal böyleyken, insanlar meyveyi sebzeyi kiloyla değil de taneyle almaya çalışıyor. Ev kiraları Adana dahil birçok ilde asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Yurttaşımız, temel gider olarak bilinen faturaları ödeyemez hale geldi, birçok hanenin elektriği, interneti ve suyu kesik.  Çocuğu okula giden veliler çocukların beslenme çantasına kuru ekmek dahi koyamıyor, çocuğunu okula sabahın erken saatlerinde ve akşamın geç saatlerinde yaya olarak götürüp getiriyor Sonuç olarak mutfakta yangın her geçen gün büyüyor. Saray hükümeti hayal ve umut tacirliği yapıp ekonomiyi rayına oturtacağını söylese de uyguladıkları siyasi ve ekonomi politikaları sonucu durumun daha da kötüye gideceğini gösteriyor. İğneden ipliğe her şeye yapılan zamlar, açlık sınırının bile altında verilen ücretler, dar gelirlileri, asgari ücretlileri ve emeklilerimizi perişan ediyor” diye konuştu.


DAR GELİRLİLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN

“Dar gelirli vatandaşlarımızın artık sesini duyun” diyen İl Başkanı Anıl Tanburoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aralık ayında yapılacak olan 2024 yılı asgari ücret artışında TÜİK’in açıkladığı rakamlar yerine bağımsız araştırma kurumlarının açıkladığı gerçek enflasyon rakamları üzerinden artış yapılmazsa zaten çok zor durumda olan dar gelirliler başta olmak üzere ülkenin yüzde 60’ından fazlası daha da zorlu ve içinden çıkılmaz bir sürece girecek. Buradan Saray hükümetine sesleniyorum! Bu ülkede çalışmış, yıllarca emek vermiş, vergisini ödemiş ve sonunda emekli olmuş emekli vatandaşlarımıza, asgari ücretle çalışan yurttaşlarımıza ve bir şekilde devletten maaş alan dar gelirlilere üvey evlat muamelesi yapmayın. 2024 yılı asgari ücret, memur ve emekli aylığı artış oranlarında vatandaşlarımıza insani koşullarda yaşayacağı ücretleri verin”