CHP’de Tanburoğlu Dönemi

07.10.2023

chp,adana,kongre,anıl tanburoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana’da 38. Olağan İl Kongresini coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Tek Listeyle gidilen kongrede Dr Anıl Tanburoğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin yeni il başkanı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığını CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş yaptı. Tek aday Anıl Tanburoğlu'nun listesiyle gidilen kongrede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. 2020-2023 Faaliyet Raporu ve Mali Tablo kongre üyelerine ibraz edildi. Kongre üyeleri ise oy birliğiyle Faaliyet raporunu ve mali Tabloyu kabul etti.

ASKİ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Adayları Özel ve Örsan Kunter Öymen’de katıldı. Genel başkan adaylarının yanı sıra CHP Parti Meclis Üyeleri, bölge illerden gelen eski ve mevcut milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, kongre üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren partililer katıldı. Şölen havasında geçen kongrede heyecanın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Yeni İl başkanı Anıl Tanburoğlu konuşmasında parti içi birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapılarının her zaman halka açık olacağını söyleyip, bütün partilileri çalışmalara katılmaya davet etti.

CHP Grup Başkanı ve aynı zamanda genel başkan adayı olan Özgür Özel, kongrede söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi. Özel: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci yüzyıla girerken tepeden tırnağa, lider kadrolara, baştan aşağıya bir anlayış değişikliğiyle iktidar umudu olmaya ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz. 14 ve 28 Mayıs seçiminin ardından yaşanan tabloların herkesi ziyadesiyle üzmüştür. Değişime ihtiyaç var ancak değişimi bir kişiyle sınırlı tutmak, kişiye sayın genel başkanımıza doğrudan haksızlık olur. Ama değişimi sadece bir kadroyla bir ekibe tabii tutmak, bu sefer de sorunu doğru tespit etmemek olur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci yüzyıla girerken tepeden tırnağa, lider kadrolara, baştan aşağıya bir anlayış değişikliğiyle iktidar umudu olmaya ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz."

Diğer CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan parti üyesi Örsan Kunter Öymen’de oligarşik yapı yüzünden birçok hata yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Oy oranı yüzde 1-2'yi geçmeyen partilere 39 milletvekili hediye edildi. Bu cumhuriyetçilik, halkın egemenliği, temsiliyet ilkeleriyle çelişen bir durumdur. Çelişki ötesi temsiliyet ilkesinin gasbedilmesidir. Oy oranıyla orantısız biçimde milletvekiliniz varsa bu halkın egemenliği ilkesinin gasbedilmesidir."

CHP Adana İl Yönetimi

İl Başkanı: Anıl Tanburoğlu

İl Yönetim Kurulu: Binnaz Alkan, Ahmet Neşet Aytekin, Ali Balkan, Mete Çelebi, Mehmet Çetin, Özüm Ahnaz Çetiner, Edip Gedik, Ali Gökçe, Senem Günbay, Bilgenur Hatalmış, Aydan Istı, Hayrettin Kaya, Canberk Keskin, Halil Koçoğlu, Münir Mersinlioğlu, Gültekin Özel, Armağan Baran Özmetin, Ahmet Orkun Parsak, Özge Yıldız Sarıkaya, Ahmet Metin Sevtekin, Alaattin Solmaz, Yaşar Nuri Şimşek, Ayhan Şirin, Orhan Toklu, Tuncay Tuluk, Şiyar Uğurlu, Levent Ünal, Celal Yıldırım, Orçun Yıldız, Ebru Yılmaz