CAN ATALAY TAHLİYE EDİLMELİ

25.11.2023

chp,adana,can atalay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Anayasa Mahkeme’sinin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay ile ilgili verdiği “hak ihlali kararı” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin, oy çokluğuyla verdiği hak ihlali kararının memnuniyet verici olduğunu ve bir an önce Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilip TBMM’de göreve başlaması gerektiğini söyledi.


Anayasa Mahkemesi’nin kararı uygulanmalı

Hukuk devletinde Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının uygulanması gerektiğini ifade eden İl Başkanı Tanburoğlu, “Hatay Milletvekili Can Atalay'ın seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden ihlale uğradığı yüksek mahkemece karara bağlandı. Bunun gereğini yerine getirip, hukukun üstün olduğu ülkelerde olduğu gibi milli irade gaspına son verilmesi gerekiyor. Adalet Bakanlığı, gerekçeli kararı beklemeden, bir an önce Can Atalay’ı tahliye etmelidir. Can Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalarına başlamalıdır” dedi