CUMHURİYET HALK PARTİSİ ADANA İL ÖRGÜTÜ EGE BAĞATUR’U ANDI

16.11.2023

1973-1977 yılları arasına Adana Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Av. Ege Bağatur, ölümünün 33. yılında Buruk Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anma törenine CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan, Karalar, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, Ege Bagatur'un ailesi, sevenleri ve CHP'liler katıldı.


Ege Bağatur’un ranta, rüşvete, yolsuzluğa ve mafyaya asla geçit vermediğini söyleyen CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Öğrencilik yıllarından itibaren toplumsal mücadelenin içinde yer alan, 1968-1973 yılları arasında partimizde merkez ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, grup sözcülüğü ve başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Almış olduğu her sorumluluğu hakkıyla yerine getiren Ege Bağatur, Adana Belediye Başkanlığı görevi boyunca da halkçı yönetim anlayışı, ilkeli duruşu, temiz siyaseti ve cesur kararlarıyla Türkiye siyasi tarihine adını altın harflerle kazımıştır. Ege Bağatur halkın menfaatlerini önceleyen bir belediye başkanı, saygın bir avukat, ilkeli ve cesur bir siyaset insanıydı. Ege başkan canı pahasına İsmet İnönü Parkını mafya işgaline teslim etmedi! Bu ülkede namuslu insanların, en az namussuzlar kadar cesur olması gerektiğini söyleyen İsmet İnönü’ye, onun adını taşıyan parkı koruyarak ve adeta yaşamını ortaya koyarak cevap verdi. Partimize, şehrimize ve ülkemize yaptığı hizmetler için manevi huzurunda şükranlarımızı sunuyoruz. Bize ilham veren mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, Adana Eski Belediye Başkanımız Ege Bağatur’u özlemle ve rahmetle anıyoruz”